DRVENE KONSTRUKCIJE GOJKOVIC PDF

Zlatara Gojkovic, Belgrade, Serbia. likes · 1 talking about this. Veliki izbor burmi, verenickog prstenja, srebrnog nakita, brendiranog italijanskog. Drvene krovne konstrukcije Tripković. likes. Najpovoljnije na tržištu, izrada krovnih konstrukcija od drveta i metala, svih raspona i dimenzija. Find DRVENE KONSTRUKCIJE RESENI PRIMERI IZ TEORIJE I PRAKSE by M. Gojkovic,ovic,ovic ovic, –

Author: Vudotaxe Kazimuro
Country: Cayman Islands
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 20 July 2004
Pages: 401
PDF File Size: 17.64 Mb
ePub File Size: 16.51 Mb
ISBN: 198-7-53683-438-1
Downloads: 76451
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gakazahn

U zavisnosti sta je to sto se konstruise, nekad je glavni kriterijum jedno a nekada drugo. Procitao, razumeo, a mislim da sam i zapamtio. To jest drveene koliko smemo da nesto opteretimo a da se to nesto ne iskrivi rastegne, sabije trajno. Krutost, je osobina materjala materijala da se suprotstvai deformaciji. Nju nekako najcesce shvatamo kao obrnutu krutost, a ona ustvari predstavlja silu po poprecnom preseku, gokkovic kojoj prestaju elasticne i pocinju plasticne deformacije.

Tvrdoca sper ploce u poredjenju sa univerom, pitanje BR: Probacu da malo razjasnim par osnovnih pojmova, na sto jednostavniji nacin cak i po cenu da ne budem potpuno precizan, ali da se vidi sustina. Procitao sam dva puta, mislim da sam razumeo. Pokusacu krajem nedelje da izracunam par primera nesto, pa cu tad biti siguran da li mi je jasno ili ne. Zato je univer tvrdji od spera, posto ima povrsinu od melamina, koji je ekstremno tvrd jos kad folija nije oba mikrona Neki materijali se isto ponasaju u svim pravcima, neki ne.

TOP Related Posts  IP STANDARD FOR ENCLOSURE FILETYPE PDF

Krutost i cvrstoca se najcesce mesaju. Zavisi sta je to sto pravis.

Drvene konstrukcije – Milan Gojković, Dragoslav Stojić – Google Books

Vazi samo u delu gde gojkivic deformacije jos uvek elasticne, to jest gde se telo nije trajno deformisalo. Daklem moras da ostanes u oblasti hukove krive zavisnost napona i deformacijegde su deformacije jos uvek elasticne, to jest kad prestane delovanje sile, telo ce se vratiti na svoje prvobitne dimenzije.

E sad koliko kruta treba da bude? Drvo je razlicito duz i popreko na godove, beton fenomenalno trpi pritisak, ali jako lose rastezanje. Govori pri kojoj sili po jedinici povrsine poprecnog preseka ce neki materijal puci.

Nasao sam konstrukciju koja asocira na ono sto bih napravio. Linkovi ka zanimljivostima Zdravlje Razno Predlozi O radu foruma. Kad uhvatis kvadratni profil u stegu i savijas ga na dole, deo iznad sredine se rasteze a deo ispod sabija. devene

DRVENE KONSTRUKCIJE RESENI PRIMERI IZ TEORIJE I PRAKSE

Npr, sasija automobila se ne racuna prema cvrstoci, posto vec pre nego sto si dosao do napona koji predstavlja cvrstocu sasija se vec trajno savila, a to nikako nije ono sto hoces da se desava autu da zanemarimo guzvajuce karoserije i slicne stvari, pricam o osnovnoj konstrukciji.

Posle toga nema smisla. Govori koliko ce se konstrukcijee rastegnuti ili sabiti kada na njega primenis neku silu, naravno opet po jedinici poprecnog preseka.

Samo moram da nacrtam da bih mogao da dimenzionisem unutrasnji korpus prema spoljasnjem i da smestim nosac kablova na sto pogodnije mesto, po mogustvu u sklopu unutrasnjeg korpusa. Nije isto dal konstruises putnicki auto ili formulu. Savijanje je ko sto BR napisa, kombinacija rastezanja i pritiska. Jos konsrukcije osobina koja se cesto pogresno shvata je elasticnost.

TOP Related Posts  CATALOGO FILTRI TECNOCAR PDF

Klizac maksimalnog opterecenja kg sa hodom izvlacenja mm za nominalnu duzinu mm i metalne roto mehanizme velikog opterecenja. I ona moze biti ista ili razlicita u zavisnosi od pravca delovanja sile.

Elvida Tarakčija | Internacionalni univerzitet u Travniku –

Tvrdoca sper ploce u poredjenju sa univerom, pitanje Probacu da malo razjasnim par osnovnih pojmova, na sto jednostavniji nacin cak i po cenu da ne budem potpuno precizan, ali da se vidi sustina.

Tako je staklo mnogo elasticnije od gume, iako je uobicajeno razmisljanje da je guma ta koja je elasticna. I ne samo to, sasija automobila mora da bude kruta, to jest da se ne uvija, savija Potrazio sam po netu malo oonstrukcije nasao neke skripte, pa cu ovih dana i to da prelistam da dopunim ovo sto si napisao, ali ako te ne lonstrukcije, svakako verojem da cu bolje tebe razumeti nego skriptu ili udzbenik, pogotovu sto mogu da postavim podpitanje.

Author: admin